Dnešní liturgie mše svaté začíná touto vstupní modlitbou: "Prosíme tě, Bože, pomáhej nám připravit se na příchod tvého Syna, aby nás, až přijde, našel, jak bdíme na modlitbách a s radostí na něho čekáme."

Již dva týdny zkouším jednu novou vychytávku: na mobilu jsem si nastavila budík na dopoledne a odpoledne (takový nezaokrouhlený čas, kdy však vím, že nejsem v kapli nebo někde na přednášce) a když mi mobil začne vrnět, letmo si uvědomím, zda bych v tuto chvíli byla připravena na Ježíšův příchod.

Jak jsem zrovna naladěna, jaké emoce mě ovládají, jaké myšlenky mám vůči druhým, jak je mé srdce otevřeno, co jsem zrovna před chvílí řekla, zda využívám tento daný okamžik na nějaké blbosti a nebo dělám to, co mám dělat...(doplňte si sami podle svých zkušeností sami se sebou).

A pokud to zkusíte, pak jen s touhou (a doufejme, že i s radostí) v duchu či nahlas řekněte: Přijď, Pane Ježíši. Přijď do této chvíle, do mého života, do života těch kolem mě, do tohoto problému, do mého "zaspání".. (opět si doplňte, jak bude třeba).

To vše může trvat třeba jen 5 sekund. To stačí! jen toi zkuste a nastavte mobil.