Tak jsem to riskla a zveřejnila na našem paulínském webu následující článek. Uvidíme, kdo mi vynadá a komu to zůstane v paměti. Bojím se, že to neskousnou ani mnozí signálníci. Klobouk dolů před těmi, kdo žijí svou víru i v této oblasti. Sama se o to snažím také a vím, že někdy je to náročné odolávání.

Zde onen článek:

V posledních dnech se nám na Velehradě i na Katolické charismatické konferenci stalo, že k našemu stánku nesměle přistoupil nějaký člověk a vtiskl nám do ruky určitou finanční částku. A víte proč? Zkuste hádat:

a) zdědil deset milionů a nevěděl, co s nimi
b) chtěl udělat dobrý skutek a podpořit naše nakladatelství
c) rozhodl se napravit škodu za to, že stahoval a nebo načerno šířil naše filmy

Všechny tři odpovědi by mohly být správné. Jednalo se však vždy o tu poslední možnost. Vlastně jsme tím byly mile překvapeny. O tom, že jistí "profesionální katoličtí piráti" naše filmy volně šíří, víme. A víme také, že mnohé z Vás prostě ani nenapadne, že u takového filmu je třeba platit autorská práva (jde o několik tisíc euro), překlad a výrobu dabingu (částka sahá přes sto tisíc korun), nachystat grafiku a pak také zaplatit lisování a distribuci (další desítky tisíc korun), ... a nakonec ještě zaplatit státu 21% DPH. 

Milí přátelé, pokud máte zájem o filmy s naším logem, bez Vaší finanční podpory to prostě nepůjde. Jestliže si film stáhnete z internetu (nebo Vám někdo daruje černou kopii), budeme vděčni za jakýkoliv dar na  náš účet v UniCreditBank: 518002000/2700 (české koruny v ČR) nebo1427080008/1111 (eura v SR). Jen tak nadále budeme moci hledat nové tituly a zajišťovat jejich kvalitní překlady a dabingy. Děkujeme.

Chcete se dozvědět více? Doporučujeme například "často kladené otázky" na webu ČPU, které se týkají právě uživatelů.

 Článek vyšel zde: http://www.paulinky.cz/clanky/Inspirovali-jste-nas.html