Nastane brzy srpnový čas, prázdniny jsou pro mnohé již ve své půlce. I některé paulínky v tyto dny jsou více na cestách (tábor, WYD v Madridu) než u redakčního stolu. Pokud je však někomu líto, že zůstává doma a že se nemá šanci dostat dál než k nejbližšímu koupališti, tomu nabízíme malé biblické putování. Putovat budeme knihami Nového zákona. Co otázka, to krůček dopředu, to jeden srpnový den.

Budeš hned vědět odpověď na všech 31 otázek? Jsou rozděleny do tří skupin, od nejlehčích po nejtěžší (občas je tam i nějaký chytáček). Nevadí, že u těch nejtěžších bez použití mapy „zakufruješ“. Tento test není jen zkrácením si volné chvilky, ale přinášíme ho právě i proto, aby se vám i o prázdninách dostala „mapa života“ do ruky. A z ruky také do mysli a do srdce, do slov a skutků. Tak jak tomu nasloucháme každou neděli během bohoslužby slova…

Pokud tě tento test inspiroval a chtěl(a) by sis zkusit i jeho soutěžní část, tak věz, že vyhrává každý! Každý, kdo nám spolu se správnými odpověďmi (+ odkaz na verš v Písmu, kde to našel) napíše jedno své osobní zamyšlení nad jakýmkoliv srpnovým nedělním evangeliem! K vybrání bude z několika knih s biblickou tematikou z našeho nakladatelství. Knihy si bude možné vybrat osobně v našem knihkupectví během druhé půlky září a celého října.

Pro ty, kdo se zapojí na dálku a nedostanou se k nám do knihkupectví, přibalíme zvolenou knihu do balíčku – pokud učiní během září nebo října objednávku (není v našich možnostech platit všem výhercům poštovné, proto volíme tento způsob). Správné odpovědi najdete na naší webové stránce v druhé půli září.

Odpovědi posílej na tento email: andrea(at)paulinky.cz
Už se těším na "zprávy z cest"!

Rozjezd po rovince (úroveň 1)
1.            Jak se jmenuje řeka, ve které křtil Jan Křtitel?
2.            Koho šla navštívit Maria po andělově zvěstování?
3.            Kdo se Ježíše zeptal: „Nevíš, že mám moc tě propustit a že mám moc dát tě ukřižovat?“
4.            Kdo řekl: „Požehnaná jsi mezi ženami a požehnaný je plod života tvého.“?
5.            Jaké bylo zaměstnání apoštola Ondřeje, bratra Šimona Petra, než se stal apoštolem?
6.            Kdo byl manželem Alžběty a otcem Jana Křtitele?
7.            Z jakého města pocházela Maria?
8.            Do kterého moře spouštěli Šimon Petr a jeho bratr Ondřej sítě,              když je Ježíš povolal?
9.            Jak se jmenoval pahorek, kde byl Ježíš ukřižován?
10.          Kdo byl tvrdým pronásledovatelem křesťanů a nakonec se z něj stal velký apoštol?