10. ÚNOR

Dnes je sv. Scholastiky a to je den, kdy v Polsku a v Římě skládají první sliby naše noviciátní spolupoutnice "sestřenky" Učednice Božského Mistra (dnes je totiž výročí jejich založení) a ty, které byly o rok před námi, právě dnes poprvé své sliby obnovují.
Jak to s vámi sr. Celina, sr. Ewelýna,  sr. Ania a v tomto okamžiku už skoro i sr. Monika, sr. Annamaria a sr. Emilia prožívám!

Mám ovšem i jiný důvod, abych dnes tak trochu zavzpomínala… Před měsícem (ale zdá se to být už děsně dávno) jsme se s naší římskou komunitou loučily a děkovaly za vše, co pro nás každá ze sester i jako komunita společně během našeho noviciátu znamenaly.

Jak jinak poděkovat než eucharistickou slavností? Hned po ní následoval obřad předání a požehnání našich budoucích řeholních oděvů. Tento obřad by se normálně konal až o vigílii před sliby. Ale to jsme našim římským "ségrám" nemohly udělat, že bychom je alespoň takto nepřidružily k radosti našich rodných komunit. Jako třetí část ve filmečku jsou fotky ze závěrečných "gratulací". Slzavé údolí bylo proti tomu vyschlou pouští. U některých sester bych ani nečekala, že nás měly až tak rády!

Mši svatou sloužil náš duchovní otec don Guido (paulín, jeden z nejlepších). „Hábity“ nám předávala představená naší komunity za asistence naší maestry sr. Silvie. V klipu je použita jedna z mešních písní Solo tu sei il mio pastore (Jen ty jsi můj pastýř) v podání římské komunity:-) Fotografie a video daly dokupy sr. Eleonora a sr. Livia a jako dáreček nám ho poslaly ke slibům.

Večer však nekončil, následovala společná "speciale" večeře a pak komunitní rozlučková festa. Původně jsem chtěla vložit i nějaké video z ní, ale přeci jen šlo o rodinnou oslavu a tak si dovolím dát jen odkaz na tuto fotogalerii Ultime ore (je bez popisků, holt apoštolát má přednost, ale najdete tam skutečně úplně poslední momentky z Říma:-)


 

PS: Já, Karina a Sára jsme už juniorky.
Paula je ještě novicka. Skládat sliby bude až tuto neděli
(na sv. Valentýna!).
Tak si třeba vzpomeňte.

Reportáž z mých slibů a fotky mých drahých exnovicek přinesu snad příštá týden.