Vivat naše sestřenky
– budoucí juniorky Učednic Božského Mistra!

 

Dnes ráno jsme do školy spěchaly s jistým napětím anebo lépe: byly jsme hnány velkou zvědavostí. Včera se totiž měly dozvědět naše starší „sestřenky“ novicky, zda jejich žádost o připuštění ke slibům byla přijata a tedy zda jejich dosavadní putování - přes první zkušenosti v komunitách, postulát, noviciát a v jeho rámci další apoštolskou zkušenost - bude pokračovat prvními sliby a z novicek se tak v únoru stanou juniorky.

Příští rok u evropských paulínek žádné sliby nebudou a tak o to více jsme pamatovaly na Aňu, Evelinu (obě z Ukrajiny) a Celii (Portugalka). Vždyť jsme spolu prožily loňský rok ve škole, společné exercicie a pak také mnohá setkání nad paulínskou historií a spiritualitou. Potkávaly jsme se také na setkáních celé paulínské rodiny a tak náš vztah je opravdu jako mezi sestřenkami. V následující fotogalerii můžeš vidět, jak vypadalo jedno krásné červnové pondělní odpoledne, kdy nás pozvaly k sobě.

 

 

          

     Celia z Portugalska                       Evelina a Ania z Ukrajiny

 

A jak tedy dopadly, byly jejich žádosti přijaty? ANO!

(Ne vždy „ano“ uslyší všechny novicky.)

 

PS: Letos pomalu začínáme počítat dny do konce kanonického roku noviciátu a do odletu do ČR (na 99% to bude za 99 dní!). Přejeme si, aby ten čas běžel rychleji… Ale jak to bude za rok?! Nebudu si naopak přát, aby se jeho let trochu přibrzdil, vždyť ještě nevím toto, ještě bych ráda prohloubila ono, ještě… ještě… Vždyť se ještě necítím být řeholí sestrou! (No, počkejme, přeci jen je „ještě dost“ času.)

 

 

 

Další fotoalba ze společně strávených chvil i dnů zde:

Pozvány na Slavnost Ježíše Mistra

Společné exercicie před vstupem do noviciatu

 

Před několika dny jsem také vložila pár fotek k pobavení a inspiraci o tom, jak se u paulinských novicek chystají a slaví narozeniny