Dva tipy na ubytování pro méně náročné římské poutníky

 

Pro ty, kdo se chtějí vydat do Říma, je záchytným bodem poutní dům Velehrad (nedaleko Vatikánu, konečná busu 64): 15,50 za osobu a noc + snídaně, [email protected]. Jenže ten je skoro pořád plný a kdo nemá nějaký kontakt na římskou kolej Nepomucenum, aby raději do Říma nejezdil…

Proto přináším další 2 tipy (neověřené na vlastní kůži, ale přáteli ano):

V blízkosti trasy metra B u salesiánů na Gerini (Via Tiburtina 994) je místo, kde přijímají velké skupiny poutníků, mladých a školní výpravy i jednotlivce. Pokoje jsou vybaveny umyvadlem, ostatní je společné na chodbě. Povlečení je namístě, ručníky je třeba si dovézt. Večerní návrat do ubytovny do 23h.

Cena: pokud je skupina nad 50 lidí, kněz a řidič mají ubytování zadarmo.

Noc se snídaní v pokojích se 2-3 lůžky stojí pro lidi „z východu“ 21 euro.

Pokud se spí ve velkých pokojích – 18 euro. Poloviční penze: 32/28 euro.

Komunikace v italštině, angličtině a francouzštině.
alší informace a předběžné objednávky na tel: +39 64 09 00 370,
[email protected]

 

Dalším tipem – jen pro mladé – je obrátit se na Mezinárodní centrum mládeže San Lorenzo. Zde působí členové komunity Emmanuel. Pečují o toto centrum, kde i „bydlí“ původní kříž SDM. Zde se konají mše svaté, různé modlitební večery, setkání se zástupci z Vatikánu apod. Tady by vám měli pomoci sehnat vstupenky na různé akce s papežem (audience, mše, vigilie, modlitba růžence, průvod při Květné neděli…), měli by vám vyjít vstříc, pokud máte i další přání, která se týkají poznání života církve v Římě. A rovněž mají k dispozici seznam míst pro poutníky.

Komunikace v italštině a angličtině (další jazyky záleží na tom, kdo je zrovna v tom roce přítomen): [email protected]

Protože jsem sháněla ubytování pro mé přátele, mohu říci, že pod 30 euro se v církevních zařízeních v Římě těžko dostanete. O cenách hotelů se raději zmiňovat nebudu:-)

Pokud někdo objeví další tip, prosím, ať se o něj podělí!

Odvahu k vydání se na cesty a střechu nad hlavou během putování!

Neposedná poutnice římská