Jak jsem chtěla prodat mozaiku papeži - II. díl

 

Protože se nikdo neozval, že by se mu podařilo prodat mozaiku Klausovi či Tlustému a celé té jeho bandě okolo, tak jsem si řekla, že i já nechám Benedikta „v klidu“. Přeci jen, je to náročné se k němu dostat.

 

Jenže mi to nedalo -  jak tak sleduji zprávy od Katuldy i graf na www.mozaika2008.cz - a tak jsem hledala způsob, jak přidat kousíček dobra i tady v Římě. Jasně, že jakožto novicka žádné penízky nemám, mám však čas na modlitbu i na nějaké ty sebezápory (ale moc jich není, no, mám se až podezřele moc dobře). Tak jsem investovala z této strany.

 

Ale kdo mne zná, ví, že tohle mi nestačí! J Přemýšlela jsem, jak „výhodně použít“ těch 7 dílků mozaiky, co mi o. Vít poslal. A protože jsem se před dvěma lety v rámci praxe v našem mezinárodním knihkupectví kousek od Vatikánu chodila pravidelně modlit ke kříži Světových dnů mládeže (mám k němu docela vztah – potkaly jsme se už několikrát v životě: v Říme 2000, v ČR 2002 a na dálku i v Kolíně 2005), tak jsem se tam nedávno zastavila a vyslala modlitbu za organizátory i účastníky. A teď poštou posílám i tři dílky mozaiky do Mezinárodního centra mládeže San Lorenzo, kde se Kříž SDM nachází s vysvětlením o co jde a aby při společných modlitbách vzpomněli i na Velehradské setkání a aby vůbec věděli, že Češi nejsou žádní žabaři!

Mimochodem z celé Itálie do Sydney letí jen něco okolo 500 lidí. A to jsou katolíci a „bohatší“ než my. Žádné celostátní setkání neplánují (to by ani nešlo), ale různé diecéze, hnutí a řády a kongregace připravují nějaké programy (jednoho se jako organizátorka budu účastnit také). Římská diecéze však chystá jen jednodenní setkání v Lateránské bazilice. Fakt, měli by se k nám přijet podívat! J))

 

A ikdyž si papež do breviáře mozaiku nezaloží, založí si ji tam jiná osoba, která žije „za zdmi Vatikánu“ neboli lépe řečeno „v srdci církve“! Je to Mons. Renato Boccardo. Snad si ho i někteří pamatujete, býval vždy po boku Jana Pavla II. (o jeho pohledu na SDM viz také knížka SDM a Jan Pavel II.) Napsala jsem mu email a on mi odepsal, že rád slyší o takovéto iniciativě a že na nás pamatuje v modlitbě. Mladí lidé mu asi na jeho postu generálního sekretáře Státu Vatikán dost chybí. Takže jsme mu vlastně udělali radost!!!

 

PS: Protože jsem nějak zazmatkovala s překladem do italštiny jednotlivých darů Ducha svatého, jeden dílek mozaiky (kde překlad absolutně neodpovídá tomu, co mozaika představujeJ) mi zůstává v pokoji a poputuje se mnou i o prázdninách, abych i při přípravách našeho paulínského paralelního setkání mládeže nezapomněla na to, že i na Velehradu to žije!

 

Neposedná Andrea z Říma

foto z ruzence s papezem

  

Loučíme se slovy „mého“ sv. Pavla, která jsou v harmonii s trojiční modlitbou za actIv8:

 „Milost Pána Ježíše Krista, láska Boží a společenství svatého Ducha s vámi se všemi! 

 

 

Tahle fotka je důkazem, že jsem fakt tu mozaiku poslala i s patřičnými dopisy v italštině:- )