Kdo dnes v kapli otevřel naši "paulínskou agendu", našel i údaj: 1993 příchod Dcer sv. Pavla do České republiky.

Loňské ohlédnutí při polokulatém výročí o prvních krocích ZDE

Letos tedy nemáme žádné kulaté či půlkulaté výročí, ale zdá se (díky novému knihkupectví a jedné budoucí juniorce:-), že "české" Dcery sv. Pavla vstupují do let prvního rozpuku. No řekněte, taková šestnáctka, není to už pěkná slečna?!

V téže paulínské agendě jsem našla i tuto myšlenku bl. Alberiona, která jakoby byla adresována prvním sestrám misionářkám na české půdě, ale i těm, které je budou následovat: Jděte do celého světa a zasévejte Boží slovo: dávejte ho se stejným srdcem, s jakým ho Mistr Ježíš hlásal, se zápalem sv. Pavla, s milostí a pokorou, s jakou svého Syna světu Maria vydala "jako knihu" - vtělené Slovo, který je Cesta, Pravda a Život (Paulínský kalendář, 1957).

Snad jsme tomu dostatečně věrné...

V úvodníku do nového katalogu (žádejte v našem knihkupectví, jinde ho -bohužel- nedostanete) píše sr. Anička: Víte, jaký je rozdíl mezi knihami, které nabízí několikapatrový „megastore“ multinárodní knihkupecké sítě, a našimi knihami? Těch rozdílů byste snad našli vícero. Pro nás je však podstatná jedna věc: Každá naše kniha vzniká s myšlenkou na vás a každý produkt našeho nakladatelství je doprovázen modlitbou těch, kdo jej připravují.

Tady v České republice sice nemáme tiskárnu ani neděláme vazbu knih, jak to běžně dělaly sestry naší kongregace před několika desetiletími a jak to naše sestry v některých zemích dělají ještě i dnes. Tam je opravdu každý arch a každý svazek, který sestry vezmou do rukou, posvěcen jejich tichou modlitbou, jež se k Bohu vznáší nikoliv za vůně kadidla, ale za charakteristického pachu knihařského klihu. 
Ani knihám českého nakladatelství Paulínky však toto „modlitební pohlazení“ nechybí. Pokaždé, když před naším nakladatelstvím zastaví tiskárenská dodávka s paletou čerstvě vytištěných knih, hned po jejich vyložení jeden výtisk putuje do naší komunitní kaple. Tam po několik dnů zůstává před svatostánkem jako symbolický obětní dar a modlitba za to, aby Ten, který zde přebývá, žehnal všem, kdo knihy z tohoto nákladu vezmou do rukou.

A to je pravda!

Místo fotek komunity a osobního pozvání k nám domů (nevešli byste se tam - máme jen "obyčejný byt s kaplí") přináším náhledy do našich renovovaných stránek. Snad to o nás napoví více... Pražáky zvu do reálného knihkupectví v otevírací době.

WWW.PAULINKY.CZ

Úvodní stránka funguje jako knihkupectví on-line...

 

Když se jí proklikáš, najdeš i některé knihy ke stažení zdarma
(postupně budou přibývat další).

A co tě asi bude zajímat nejvíc, je stránka INSPIRACE. Jen e-nedělí tam je!

Aspoň něco málo o nás....

 

A také link na sesterskou stránku o sv. Pavlovi.

 

Má milá pražská komunito (Rosanno, Isi, Molly, Judit a Aničko),
přeji vám z Říma, 
ať stále platí, že jste ve službě evangeliu a lidem mé rodné země (nejen)!


PS: Už se na vás a na český "apoštolský běh" nesmírně těším!!!