„Šíření Písma svatého musí být první a nejdůležitější náplní našeho apoštolátu…. Vaše ruce nesou evangelium a musí ho nést všude. Mějte na paměti a v srdci všechny národy světa a každou jednotlivou duši. “, to jsou slova, která kladl na srdce nejen nám paulínkám bl. Jakub Alberione už od prvních krůčků budoucího velkého apoštolského díla Paulínské rodiny.

A my si je i po více jak 100 letech připomínáme – jako sestry paulínky se jimi řídíme každý den. Papež František tento den stanovil, aby každého věřícího povzbudil k četbě Písma, živému Božímu slovu.

 

A protože bl. Alberione ze všech sil snažil přinést lidstvu světlo Kristovo  a rozpoznal rostoucí význam sdělovacích prostředků (už za jeho života lidé přestali chodit do kostela a číst Písmo a zbožné knihy), pochopil, že média dala církvi nový hlas, a zapojil je do služeb evangelizace (v tu dobu to bylo něco docela revolučního!).

 

Nás v Praze těší, že můžeme v českém prostředí uvítat jeden z plodů tohoto paulínského charismatu v církvi. Naše pražská komunita přivítá vzácnou návštěvu, sestru Rose Paccate z americké provincie Dcer sv. Pavla, která se věnuje mediálnímu apoštolátu. Do Prahy přilétá s programem o mediální gramotnosti v propojení s pastorací, katechezí, evangelizací a rovněž s řeholním životem. Druhá část programu bude zaměřena „filmově“.

 

Vyberete si?

Zveme!