V uplynulých měsících do našeho distribučního centra v Petrské ulici docházely studentky z Dívčí katolické střední školy v rámci projektu „Vzděláváme a zaměstnáváme žáky se speciálními vzdělávacími potřebami“.  

Zde se jich ujala paní Marie Mrázová, která pro Vás vyřizuje všechny online objednávky. V tento čas se věnovala i dívkám a nacházela jim činnosti, jež by zvládly a zároveň byly prospěšné i pro chod nakladatelství Paulínky.

Luboš Hošek, bývalý ředitel této školy, který s Paulínkami projekt domlouval, poslal několik postřehů o tom, jak se u nás studentkám líbilo:

Míša a Verča u Paulínek

Verča, pojízdná dívka, byla u Paulínek zatím jen jednou, doprovázel ji asistent Láďa, dobrý školní skřítek. Když jsem se ptal Verči, jak bylo, očividně se jí v nakladatelství líbilo, cítila se dobře, což je vidět i z výrazu tváře na fotce. Když jsem se ptal Ládi, co s Verčou během pracovní praxe dělali, krom jiného řekl, že paní Marušce pomáhali „balit jointy“ – tedy tvořit roličky s evangelijními texty –, prý by přál sobě i leckomu jinému vylosovat si některé z nich…

 

Míša byla v nakladatelství vícekrát, pomáhala snad se vším, co bylo zapotřebí. Paní Marii si velmi oblíbila. Do nakladatelství jsem Míšu zprvu doprovázel já, pak ona mě (v rámci nácviku samostatnosti). Zakrátko už chodila sama. A ráda, těšila se – když ve škole chyběla ze zdravotních důvodů, udělalo se jí opakovaně lépe právě v den, kdy měla jít k Paulínkám. Že by nové pražské Lurdy…?“

 

 

Podobné pracovní praxe škole umožňuje projekt „Vzděláváme a zaměstnáváme žáky se SVP“ (reg. číslo: CZ.02.3.62/0.0/0.0/19_077/0016812).