Pozvání ke společné modlitbě, jedno srdce, mnoho jazyků...

EDIT: Naplánováno to bylo na sobotu večer, jako součást svatodušní vigilie. Ale dáváme přednost papeži Františkovi a jeho modlitbě růžence společně s lidmi v mariánských svatyních z 5 světadílů. Tak jen, že se to konat nebude.

 

V tomto týdnu jsem se modlila růženec on-line se skupinou, která vznikla v době koronakrize, a se mnou před PC byly sestry z bostonské komunity. Modlily jsme se jen česko-anglicky, ale... Zdejší komunita je velmi pestrá, a tak se ptám, kdo by se chtěl společně pomodlit růženec v několika světových jazycích, ale v jednotě víry? A společně také sdílet úmysly modlitby.

Časově by to bylo někdy po našem obědum, tedy plus minus ve vašich 19.30 hodin, případně až ve 21 hodin. Napadá mě sobota  30.5. jako vigilie Seslání. To už bychom se domluvili podle zájmu. Používám k tomu zoom. Tam lze připravit i texty dopředu. Pokud někdo poradíte něco lepšího a poskytnete prostor, lze to změnit.

 

Na mé zdi je anketa, neumím ji sem implantovat (pokud to vůbec jde).
Kdo se v anketě zaškrtnete, beru to jako opravdový zájem, a půjdu oslovit sestry, které ten který jazyk ovládají. V případě poštiny a slovenštiny by sestry potřebovaly podporu, už dlouho ten jazyk s nimi nikdo "necvičil", ale hrdě se ke kořenům hlásí.

 

V anketě chybí ještě ruština a němčina, jedna sestra má kořeny ze Skandinávie, ale nevím, zda se u nich doma ještě mluvilo norsky.