Tak jsem se nakonec dočkala tří minut slávy na TV NOVA. Ani nevím, jak se ten kontaktní pořad jmenuje. Byl jen pro dobu karantény. Měla jsem něco říci o Bostonu, o situaci u nás v klášteře a vůbec v USA. Chtěla jsem mluvit o mnoha "obyčejných" věcech, ale čas byl neúprosný. Došlo na poděkování za pomoc pro sestry v Itálii od dobrovolníků z ČR. Nedošlo na "rady" neboli nějakou tu message českému národu, čehož jsem se obávala, ale nakonec jsem si to včera večer v kapli za výrazné pomoci Ducha Svatého připravila.

Tak já vám to povím tady, když už jsem si to sepsala... a budu ráda za vaše další postřehy, priority atd. Protože přeci jen já žiju mimo ČR a mimo "běžný provoz". Takže k tomu máte co říci i vy!


1) Naše zakladatelka ct.Tekla Merlová říkala, že se máme často ptát, co nového jsme se naučily, tedy nejenom ve smyslu osvojení si nových poznatků,ale co jsem zjistila o sobě, co o druhých a co o Pánu Bohu. 

Co čas karantény naučil vás o sobě samých, o druhých lidech? 

Zde na Signálech můžete tu otázku protáhnout dál: co vám to řeklo o vašem vztahu s Bohem?

 

2) Poděkujme si navzájem a uchovejme si vzpomínku, jak jsme to prožili/přežili společně. K tomu patří i omluva a odpuštění za to, co nebylo tak dobré.

 

3) Zachovejme si aspoň částečně to, co nám dobrého tento čas zastavení se přinesl.

 

Amen.