Připomínáme! A není nutno jezdit daleko do zahraničí na známá poutní místa. Podívejte se ve vašem kostele... S termínem uzávěrky počkáme (já sama po dovolené teď nestíhám) do konce října.

Navazujeme na loňskou Fotosoutěž se sv. Pavlem. Letos opět můžete zasílat fotografie z míst, kde tento Apoštol národů žil, nebo fotografie jeho soch (maleb, vitráží) z míst, kde žijete či která během léta navštívíte. Naši „soutěž“ rozšiřujeme o vaše osobní svědectví či nejoblíbenější pasáže z pavlovských listů.

Nejzajímavější odpovědi zveřejníme (nebudete-li proti) a odměníme pěknou knihou. Pište do 30. října 2013 na nakladatelství(zavináč)paulinky.cz. Do předmětu vepište: soutěž.

Během měsíce srpna, v době kdy i my čerpáme dovolenou nebo se účastníme různých aktivit mimo komunitu, vyjde na tomto webu několik příspěvků o sv. Pavlovi. Pokud sami nemůžete příliš cestovat, vydejte se na cesty do dálek i do minulosti spolu s námi!

Na ikoně argentinské sestry Teresy Groselj (působila také v Praze) členové Paulínské rodiny okolo oltáře se základním kamenem, kterým je pro nás učení a život sv. Pavla.

Dnešní příspěvek uvádí „svědectví s. Anny“, které zaznělo na začátek Kulatého stolu o sv. Pavlovi v TV NOE. Jaký byl její vztah k tomuto velkému apoštolovi na počátku řeholního života? Možná se podivíte…