Mezi novinkami tohoto měsíce jsou i dvě malá leporela... 


První z nich je připraveno pro každého, kdo přemýšlí o zpovědi. Představuje, co to svátost smíření je a nabízí také odpovědi na otázky: Jaký je smysl zpovědi? Jak se na ni připravit? Jaké biblické texty mohou člověka při přípravě vést? Jak svátost smíření probíhá? Leporelo vzniklo ve spolupráci s pastoračním střediskem v Praze (velké díky otci Michalu Němečkovi!).

                                              

Druhé ocení ti, kteří si chtějí osvojit starobylý způsob rozjímání biblických textů. U každého z pěti kroků (lectio – meditatio – oratio – contemplatio – actio) najdou vstupní modlitbu a charakteristiku toho kterého kroku. 

Již dříve vyšla Hodina adorace pro ty, kdo chtějí strávit modlitbu v rozhovoru s Ježíšem Mistrem ve stylu paulínské spirituality (obsahuje etapy: Setkání s Mistrem, Naslouchání Ježíši Pravdě, Kráčení s Ježíšem Cestou, Dialog s Ježíšem Životem).

Vylepšené leporelo Růženec obsahuje vysvětlení modlitby, jednotlivá tajemství i všechny texty modliteb, které se při růženci modlí (Apoštolské vyznání víry, Otčenáš, Zdrávas Maria, Sláva Otci, Zdrávas, Královno). Je tak ideální pro každého, kdo si není jistý anebo se chce modlitbu růžence teprve naučit. 

K předešlým leporelům lze přiřadit 10 přikázání aneb pozitivní pohled na Desatero s „praktickým překladem“ do života. 

Na dalších leporelech pracujeme, přemýšlíme, co praktického ještě tímto způsobem připravit. Návrhy přijímáme a již předem za ně děkujeme.