Zemětřesení v Chile

Minule jsem psala o velké vodě na Madeiře, dnes se ke mně dostaly zprávy od našich chilských sester. V tomto případě jsem ráda, že alespoň máme od nich zprávy!

Po prvních strohých zprávách ze soboty, kdy se podařilo krátce mluvit s našimi sestrami v Chile (naše komunity jsou přítomny v městech Santiago a Concepcion), dnes víme už něco více o situaci, ve které se nalézají naše sestry a s nimi obyvatelé v zasažených oblastech.

Na obrázcích některá naše knihkupectví v místech nedaleko epicentra zemětřesení.

Ze zprávy, kterou se podařilo z chilské delegace zaslat vyplývá, že záběry, které média nabízí, jsou velmi pravdivé. Bylo to jedno z nejsilnějších zemětřesení za posledních 50 let.  Otřesy nadále pokračují každých 10 minut, vyvolané vlny tsunami měly výšku až 15 m.
Naše komunity a sestry jsou v pořádku (nejsou žádné zprávy o 2 sestrách, které v tu dobu byly na dovolené), knihkupectví také neutrpěla velké škody (v porovnání s jinými domy). Byly to tři minuty nevýslovného strachu: jak pro ty, které podobné zemětřesení zažily, tak pro sestry, které dosud nic podobného neprožily.
Tak jako ostatní "nás provází velký strach o to, co se děje s dosud nezvěstnými příbuznými. Nedaří se nám spojit, chybí elektrický proud, nefungují telefony, ani mobily. Vláda nereaguje dostatečně rychle, nedostává se pomoci. Jsme však v Pánových rukou. Díky všem za modlitby a vaši blízkost."


S touto vděčností a nadějí končí zpráva určená všem Dcerám sv. Pavla, ale i těm, kdo po přečtení této malé zprávy vzpomenou v modlitbě na Chile a její lid.

 

Když jsem šla hledat nějaké fotografie na jejich web, tak jsem jen koukala, jak "jakási vzdálená Chile" je napřed i před Evropou! Velká inspirace pro náš apoštolát a nejen to... Pevně věřím, že ve svém poslání budou moci pokračovat.

www.paulinas.cl