Ahoj, zdravím všechny Klokoťáky a moc děkuji za to, že na nás myslíte v modlitbě, a  i za vaši finanční podporu. Pán vám všem mnohonásobně odplať!

Já jsem teď se svými farníky v Baie-de-Henne a s pomocí Boží se snažíme vypořádat z následků zemětřesení. Spousta lidí se sem teď uchýlila a věří v naši pomoc a štědrost. Minulý týden jsem byl v Port-au-Prince, abych tam pomohl slovenským lékařům, kteří se tam vydali společně s týmem záchranářů.

Množství zraněných a mrtvých, o které se nikdo nestará, na mě působilo dost depresivně, každý den jsme za ně sloužili s Paulánem, páterem Rickem, který tam vystavěl nemocnici, mši a snažili se pomáhat přeživším. Byl to jeden z nejsilnějších týdnů v mém životě a jistě na něj jen tak nezapomenu. Stále se mi ale vkrádá myšlenka, co bude, až opadne všeobecné nadšení a humanitární organizace odjedou a lidé se v rozbité zemi budou muset vrátit ke každodenním starostem o chléb vezdejší.

Jen tady v mé farnosti je asi o polovinu více lidí než předtím. Lidé nemají co jíst a ceny potravin stoupají. Jistě tedy využijeme vaše peníze na nákup potravin, abychom alespoň na chvíli utišili jejich hlad. Život s těmi, kteří sem přišli odjinud, není nijak jednoduchý, ale modlíme se za to, abychom jim dokázali porozumět a lépe pomoci. Lidé se teď daleko více modlí a rozpomínají se na Boha, na kterého předtím spousta z nich už zapomněla.

Ještě jednou Vám všem za celou farnost v Zátoce děkuji za  pomoc a přímluvu.

Pán Vám žehnej +P. Roman, omi

 

 

Převzato z Táborského deníku, ale oni to také mají přebrané:-)