ADORACE U PAULÍNEK

 

Víš, na co jsem nejvíc v Římě vzpomínala, když se přiblížil třetí pátek v měsíci?!  Na naše pražské „adorace u paulínek“. Večer před nešporami jsem na chvilku zašla do naší noviciátní kaple a vybavovala si v paměti tváře a hlasy těch, kteří se stali „pravidelnými hosty“ až na konec zdomácněli (což se projevilo i domácími buchtami, kterými zásobili společné posezení u čaje po adoraci).  Někdy mi i sestra Anička (signální Annina, autorka e-nedělí) stihla poslat předem text adorace a tak jsem mohla meditovat nad týmiž biblickými úryvky a tiše si prozpěvovat zvolené písně (a vzpomínat na zvuk housliček, píšťalky či trubky, které občas doprovázely obvyklou kytaru).

Když jsem odjížděla, provázely každou adoraci texty nedělní liturgie, nyní v Roce apoštola Pavla to jsou jeho listy, ale vždy v souladu s liturgickým obdobím. Ale víc sama netuším, budu na tom tento pátek jako ty, pokud k nám přijdeš poprvé. Možná trochu ostýchavá (za tu dobu si k nám cestu našlo několik lidiček, které já už neznám a kteří usedli na uvolněná místa po některých párech s rodičovskými povinnostmi). Umím si však představit, nakolik znám sestru Annu a náš paulínský způsob modlitby,  že nebude chybět Boží slovo, podnět k zamyšlení, ale i Božím Duchem naplněné ticho. A pak radost ze společenství, ze setkání se "starými" přáteli a poznání těch nových.

 

A tak tě zvu, pokud jsi z Prahy, na pátek 20. března od 19:15 do Petrské ulice 9 na Praze 1 (kousek za Bílou labutí).

A ti ostatní, co to mají daleko a nebo se jim to právě nehodí, nemusí být "smutní", neboť texty adorací si lze stáhnout a třeba na spolču či ve farnosti použít na našem svatopavelském webu.

 

PS: Posledních pár volných míst:-) To není blbý reklamní slogan, to je jen fakt, že naše kaple není nafukovací  a tak kdo přijde včas, nejen že nebude rušit ostatní, ale může se uvelebit po svém tak, jak si vybere:-)

 

Tak se těším, třeba se některé virtuální přátelství
právě před Eucharistií stane reálným.