...nakonec jsem se rozhodla, ze se s vami podelim i o tento pekny trapas:

 

Minuly tyden jsme se dozvedely, ze se mame ucastnit modlitby ruzence s papezem ve Vatikanskych zahradach a ze to bude zalezitost docela "malych rozmeru" a ze my jako novicky budem tvorit skupinu 20 sester, ktere se potkaji s papezem.

 

Rikala jsem si, ze to by preci chtelo nejak vyuzit a hned se zrodil napad PRODAT MOZAIKU PAPEZI (jasne, ze cenu bych zaokrouhlila smerem nahoru, abych mu nemusela vracet v drobnych:-) 

 

Chudak o. Vitek i Vasek na Sekci pro mladez, hned bezeli na postu poslat mi obalku s mozaikou (je fakt opekna!!!). Pak nadesla sobota a taky zmena programu: ruzenec se konal na Namesti sv. Petra a papež prisel jen na skok po Salve Regina. Protoze jsem to vedela uz pred zacatkem a v kabelce mela obalku a nachystany fotak, chtela jsem preci jen NECO udelat:-)

 

Zatimco jsme cekaly v pruvodu v "zakulisi", kolem nas prochazeli sami biskupove a kardinalove. Rikala jsem si, Andreo, jdi do toho, chyt jinou velkou rybu. JENZE, ja ty "purpurove capky" vubec podle tvare neznam (vsichni vypadaji v podstate stejne). A pak mi spolunovicka Karina rekla, ze jeden, co se nejvic "potuloval" kolem nas - a se vsemi sestrami se srdecne zdravil a zkratka mel dost casu a zdal se byt vstricny, - ze to je kardinal Bertone (tedy velka ryba!!!). Tak jsem hodne rychle udelala "rozlisovani" zda ano ci ne, ale nejak se mi nechtelo...a kdyz jsem se konecne "ukecala" a vydala se smerem k nemu s tim, ze ho oslovim patricnym titulem a jmenem, tak kolem nas profrcel dost narychlo opravdovy Bertone (hned jsem ho poznala!), uf, bylo to o fous.

 

Misto kardinala jsem si mohla ulovit kardinalni ostudu!

 Tak naschval, zkuste mne nekdo trumfnout a prodat mozaiku treba Tlustemu nebo Klausovi!

www.mozaika2008.cz

Jestli se vam to podari, tak jdu za papezem znovu! ;-)))